top of page
Yazarın fotoğrafıhüma

An bu an...

Gün ikindiye yaklaştı. Sabah beyaz bir sis kaplıydı her yer. Şimdi ışıl ışıl parlıyor güneş. Her şey sürekli akıyor,değişiyor.

Çok sıkıntılı bölgemiz. Yanıyor adeta. Korkuyorum halka halka genişleyen bir çerçevede kendimden,ailemden başlayarak bütün insan olan insanlar için...

Bir günde 86400 saniye,1440 dakika ve 24 saat var malumunuz. Bize verilen zaman ve aldığımız,verdiğimiz nefes sayılı. Bize verilen hazine değerinde. Pahası biçilemez bir saniyemizin bile.

Vakte sadık ve sahip olmak ile alakalı birşeyler yazmak istiyorum bugün. Bir yere geç gitmek kadar,erken gitmenin de aynı derecede rahatsız edici olduğunu,bu konuya yeteri kadar dikkat etmediğimize dikkat çekmek istiyorum.

Oruç,namaz vb ibadetlerimiz dakikalar üzerine kurulu. Sürekli değişiyor vakitleri. Eğer gerekli özen ve itinayı göstermez isek yaptığımız ibadetlerin heba olması ihtimali var.

Günde beş vakit gün be gün değişen vakitlerde namazımız. Şartlarından biri, niyetten bile önce vakit. Hepsini sabah veya akşam kılıvermiyoruz. Çünkü özellikle zaman konusunda gün boyu uyanık olmamız isteniyor.

Mübarek geceler ve günleri de öyle. Önceden veya sonradan değerlendirilemiyor.

An o an. :)

Günlük yaşamımızda da bir çarkın içinde koşturup duruyoruz. Her birimiz kendimize göre çok yoğunuz. Birbirimize ayırdığımız vakitler ve bu vakitlere uymak konusunda,başkasının vaktini çalmamak açısından, zamanı iyi kollamak gerek. Kendi zamanımıza dikkat ettiğimiz kadar,diğer insanların zamanları konusunda çok titiz olmamız gerekiyor. Zaman kıymetli çünkü... :)

Çok uzun süren telefon ile konuşma ve şahsi mesajlar konusu da ayrı bir alem. Çoğu dostumuz Copy-paste yapmayı tercih ettiğinden aynı mesajın onlarcası farklı farklı yerlerden geliyor. Aynı şeyleri defaatle karşımızda görmekten çaresizce bitap düşüyoruz.

:(

Zülf-i yare dokunduğumu biliyorum. Hepinizin çok söyleyeceği şey vardır bu konuda...

Hayırlı vakitler hepinize. 😊

Yazdıklarım ilk önce kendim için. Ama dün Kandil dolayısı ile tekrar tekrar aynı mesaj gelince bugün yazma ihtiyacı hissettim.

Beni mutlu etmek için , gönlüne düştüğüm,özel bir zamanımı tebrik etmek isteyen dostlarımdan gelen, süslü,klişe cümleler içeren,muhteşem görünümlü mesajlar yerine, gönüllerinden kopmuş tek kelime yeter. Kendimi özel hissederim ,ve (duamdasın. gibi),o tek kelimelik mesaj bana çok şey anlatır. 😊

19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Babam.

Comments


bottom of page