top of page
Yazarın fotoğrafıhüma

Garkad ağacı.

Güncelleme tarihi: 28 Eki 2023


Fotoğraf garkad ağacına ait. Hani Hadis-i Şerif’e göre arkasına saklananı ele vermeyip de susan ağaçcık.

Günlerdir Gazze ile birlikte hüzün,acı ve dehşeti yaşıyoruz. 7.500 insan öldürülmüş insanımsı canavarlar tarafından. Küçük büyük,çoluk çocuk bakmadan.

Bir toplumun bağrında baş vermiş çıbanın akıttığı cerahatleri, kan kırmızıya boyadıkları diyarlarda mezalimlerini izliyoruz çaresizce.


Merhamet,acıma,diğerkâmlık gibi insani duygulardan uzak bu zihniyet,kendini diğer insanların üzerinde görür,kendilerine gönderilmiş peygamberlerine dahi zulmeder , kendilerine gelen emirlere uymamak için envai çeşit tevil ve tahrif yapar,dalavereyi çok severler.

Akılları ve hileleri çok. İleriye hazırlanıyor,kendilerince ağ gibi örüyorlar gelecek zamanı ve geleceğin toplumlarını.

Mesela,düşman ilan ettiklerini tanımak ,silahları ile silahlanmak ,gerektiğinde silahlarını onlara karşı kullanmak için özel seçilmiş gençler yetiştiriyorlar toplumlarının bağrında kurdukları Telaviv islam üniversitesinde.Buradan mezun olanlar gönderilip görev aldıkları toplumlarda dini bilgi yönünden güçlü,sosyal ilişkiler kurmada becerikli ve gerektiği zamanlarda da onların istediği tarafa yönlendirici oluyorlar.


Daha önce yazmıştım. Müslüman ülkelere tepsi tepsi hamburger,şişirilmiş tavuk, kahve sunarken,kendi çocuklarını manna ile besliyorlar. Algıları ve zekaları açılsın diye.

Kuran-ı Kerim’i ve hadisleri çok iyi biliyor ve zahiri ve mecaz anlamlarına göre kendilerince yorumlayıp,tedbirler alıyorlar.

Siyonizmin fikir babası Theodor Herzl başta olmak üzere siyonistler ilk kuruldukları zamandan bugüne arz-ı mevdud ideallerine kavuşmak için dönemin İngiliz başbakanı ile fikir birliği içinde oldukları gibi günümüzde de müslüman düşmanları ile fikir ve işbirliği içindelerimizde.

O dönemde kendisi iyi bir hristiyan olduğu, yahudi olmadığı halde William Edward Gladstone,İngiltere içinde ve dışında siyonistlerin haklarını koruyucu siyasi kararlar almıştır. Son derece şiddetli bir müslüman ve Türk düşmanıdır.

Özellikle Gladstone’un Ermeni meselesini gündeme getirmek için Avam Kamarası’nda yaptığı bir konuşmada Kuran-ı Kerim’i göstererek: “Bu … kitabın takipçileri oldukça Avrupa’ya barış gelmeyecektir. “en bilinen sözleri arasındadır. Şimdi izlediğimiz kucaklaşmalara niye şaşırıyoruz ki.?


Siyonistler Kuran-ı Kerim’i ve hadisleri zahiri ve mecazi anlamları ile iyice inceleyerek stratejilerini belirlerken,diğer taraftan müslümanları güçlerini aldıkları dinleriden, Kuran-ı Kerim ve sünnet-i saniyeden uzaklaştırmak, ta ilk baştan bu yana hedefleri ve arzulardır.

Tahrif etmek hilelerinden biridir.

Bir gün gerçekleşecek Siyonistler ve müslümanlar arasında olacak savaşı,bu savaşta ağaç ve taşların konuşacağı,garkad ağacının susacağının haber verildiği hadisi de iyi biliyor ve zahiri anlamına binaen garkad ağaçları dikiyorlar. -1-

Müslümanların bir çoğu zahiri anlamına takılıp kalmışken ,onlar bu hadislerin mecazi anlamını, mesajlarını,kelimelerin etimojilerini de inceleyerek ağlar örüyorlar.


Peygamberimiz (sav)efendimizin,gelecek ile ilgili haberler ihtiva eden hadisleri o zamanın insanlarının anlayabileceği şekillerde mecaz ifadeler içerir.

Mesela,kendisine ayan olan görüntüleri içeren geleceği anlatmak için baston,ayakkabı metaforlarını kullanmıştır örnek olarak vereceğim hadiste. -2-


Garkad ,asvec denilen şemsiye gibi açılmış içine saklanılması mümkün bir ağacın yaşlanmış halinin adıdır.


Hadis-i şerifte geçen konuşan ağaç,taş,duvar ve susan garkad metaforları,kelimelerin gerçek anlamları ile ele alındığında bile,bir başka açıdan bakıldığında insan ufkunu genişleten nice anlamlara haizler.


Aşağıya linkini koyduğum bir akademik makalede de garkad ağacının susmasını, siyonistleri ardında saklamasının mecazi açıklamasını,

- sinema ve sosyal medya olarak yapmış yazarı. -Perde arkasından gizlenerek kitleleri kontrol edip yönetmek.Duvar metaforundan iz sürünce perdeye, perdeden sinama diline , sosyal medyaya çıkar yolu.

-Ayrıca duvar ve duvardan yola çıkarak wallstreet, bankalar, bankaların mudi listelerini vermiş susan garkad ağacına örnek olarak.

-Yine susan ağacın,insanların şecerelerinin işlendiği soyağaçları olabileceğini de hadislerde geçen kelimelerin etimolojilerine bir başka açıdan bakarak ulaşmıştır.

Amerika’da,Hollywood,Hindistan’da Bollywood, İngiltere’de Pinewood ve Türkiye’de Yeşilçam gibi sinema sektörünün dünyadaki merkezlerinin isimlerindeki ağaç ve ağaç ürünü olan odun tesadüf mü?

Hz Musa’nın asasının garkad ağacından yapılmış olduğu,Tevrat’ın bazı sayfalarının da garkad ağacı üzerine yazılmış olduğunu da görülüyor konu ile okumalar yapıldığında. Buradan da siyonistlerin bu ağaca verdikleri önemin bir başka yüzü görülüyor.


Buradan mecazi anlamlara giriş yaparak düşüncelere yön verince israil hava savunma sistemi demir kubbe ile susan ve saklayan garkad ağacı ile bir bağlantı kurmak mümkün.

Yine mecazi anlamlardan devam edersek ,

geçirdiğimiz sadece belli bir kesime zarar veren salgını ve üretilen aşıları,

ilerde olabilecek sağlığa yönelik saldırılara karşı korunma veya saldırı amaçlı genetik çalışmaları,

üretilebilecek genetik silahları düşündüğünde susan ve gizleyen garkad ağacının belli bir gen yapısı veya arkasına saklanacakları soyağacı olabileceği de mümkün görülüyor.


Şimdi bu hadisi buraya niye alıp gücüm yettiğince düşüncelerimi ifade etmeye çalıştım.?


Ümitsizlik yok. Peygamberimizin hadisi sahih. Onlar er veya geç yenilecekler.

Bu zulümlerinin hesabını verecekler.


Ayrıca net bir şekilde görülüyor ki bir başka açıdan bakmak ,değerlendirmek ve davranmak zorunda bu acıyı yüreğinde yaşayanlar.

Zerre merhamet duymayan, çocuk cesetleri üzerinde eğlenerek dans ettiklerini izlediğimiz,insanlık düşmanlarına yıkılmış,yakılmış şehirleri, dağılmış aileleri,kan revan içinde aç çocukları göstermek, öfke ile yumruk sallamak,yürüyüşler yapmak,haykırmak anca sevindirir.

Tabii öfkeyi ,üzüntüyü,acıyı ta yürekten hissetmeli ve bunu haykırmalı dünyaya zulmün karşısında duranlar.

Öte yandan Kuran-ı Kerim’e, Sünneti Seniyyeye, birbirimize sımsıkı sarılmak, Rızalullah için hiç durmadan çalışmak, zalimi tanımak,zihniyetini kavramak, onlar nasıl ilmek ilmek strateji örüyorlarsa,öyle strateji üretmek için boş durmamak gerekiyor.

Dua ile…



Hamiş.


1- Sahih-i Müslim’de; “Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek ‘Ya Müslim! Ey Allah (cc) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır diyecek. Sadece ‘gargat’ ağacı bunu söylemeyecek; çünkü o Yahudi ağacıdır.” buyuruluyor (Kitab-ul Fiten H 2239)


Efendimiz şöyle buyurmuştur: “Müslümanlarla Yahudiler çarpışmadıkça kıyamet kopmayacaktır. Yahudi taşın, ağacın arkasına saklanacak, bunun üzerine o taş, o ağaç Yahudi’yi kovalayan kimseye, ‘Ey Müslüman! Arkamda bir Yahudi var, gel onu öldür!’ diyecek. Yalnız garkad ağacı bir şey söylemeyecek; çünkü o Yahudilerin ağaçlarındandır.” (Buhârî, Cihâd 94, Menâkıb 25; Müslim, Fiten 82)


Ey Müslüman, Ey Allahın kulu, Yahudi arkamdadır, gel onu öldür” diyeceği ifade ediliyor.(Buhârî, Tecrid, IX, 73; Tirmizî, Birr, 25; Fiten, 2; et-Tâc, I, 25)


2-) Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin olsun ki, yırtıcı hayvanlar insanlara konuşmadıkça, kamçısının bir tarafı (kabzası ve herhangi bir tarafı) kişiye konuşmadıkça, ayakkabısının bağı kişiye konuşmadıkça ve kişinin kendisinden sonra ailesinin ne yaptığını baldırı kişiye haber vermedikçe kıyamet kopmaycaktır." (Ahmed b. Hanbel, Müsned; Tirmizi, Fiten, 19; Abd b. Humeyd, Müsned, II, 498).




1.775 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Her insan bir biyografi yazarıdır.

Kapılar yeni manzaralar demek geçince, görünen  afakta.    Etrafına örülmüş duvarların sınırı sona erer kişi bir kapıdan geçip ileriye...

Comentarios


bottom of page