top of page
Yazarın fotoğrafıhüma

Gönül gözü ile görmek zamanı...

Bir müddet su bulamazsa kurur herşey bu alemde. Toprak kurur,ağaç kurur,insan kurur. Ne yapacağını şaşırır,iltica edecek tek makama yönelir, münacaat eder.Küçük bebekleri alır,rahmet talep eder rabbinden . Yalvarır. Merhametini ister yüksek yerlere yağmur duasına çıkarak.

Lütfeder. Yeşerir alem.

Gönlü de kurur toprak gibi,yaprak gibi. Hasret kalır yağmurlara.

İmanı eskir, elbiseler gibi. Tazelenmek,yenilenmek ister. Günahlar ile kararır kalbi temizlenmek ,arınmak ister.

Manevi anlamda yağmur olarak rabbimizin rahmeti yağar bu mevsimlerde. Bugün girdiğimiz Receb-ül esab Allah’ın rahmetinin gürül gürül yağdığı ay demek. Gündelik amellerin sevapları bu mevsimde çoğalır bereketlenir. Her ibadet ve iyiliğin sevabı başka aylarda on ise, Receb de yüzü geçer, Şaban da üç yüzü geçer ve Ramazan da ise bine çıkar!. Kadir Gecesi ise seksen sene nafile ibadeti aşan bir eşsizliğe ulaşır,sağanak gibi yağar üzerimize. Yeşerelim,dirilelim de bizimle birlikte dünya da yeşersin,tazelensin diye.

Bu alemin bi görünen fizik tarafı,bir de görünmeyen metafizik tarafı var malumunuz. Bir görünen bedeni,bir de herkese görünmeyen ,bazılarının görebildiği enerji bedeni , aurası var insanın.

Giyindiği bedeninden önce, karşılaştığı beden giyip isim almış ,diğer varlıklarla etkileşen. Günümüzde bu enerji bedeni görüntüleyip, hastalıkların teşhis ve tedavisinde kullanıyor bazı hekimler. Bu enerji bedenin renklerinin soluklaştığı ,inceldiği yerler ip ucu veriyor okumayı bilenlere.

Görünen bedeni etrafındaki bu renkli enerji halesi ne ile beslenir güzelleşir acaba.? Yağmur altına gezmek bile güçlendirebilirmiş onu. Güneş ışınları da öyle. Acaba niyet edip,tavsiyelere uyulduğunda ,göremediği Auranın bu kıymetli zamanlarda yağan rahmetten nasibi olur mu? Güçlenir mi solan ,zayıflayan yerleri.

Yüzyıllar öncesinden ve günümüzde bilimle uğraşanların ve gönül gözleri açık olanların insanları İkaz edip durdukları bir konu var. Fert olarak azade değil adem evladı. Tek başına değil. En basit görünen düşünceleri ve sonucunda gerçekleştirdiği filler birbirini etkiliyor. İnsanların ortak kaderini ,dünyayı etkiliyor. Olumlu ve olumsuz anlamda. Günümüzde sezgilerin çok ötesinde ,ispatlanan bir gerçek bu.

Bu bilgilere göre,bu kıymetli zamanlar içinde,rikkat dolu,birlikte atan yürekler,pişmanlık içinde,gözyaşları ile edilen tövbeler,rızalullaha odaklanmış niyetler bir arada sinerji ağı oluşturup güzel kokulu bir duman gibi sarar alemi. Yağan rahmet,yükselen dualar. Bir dönüşüm ki can verir.

Yeşertir,iyileştirir,güzelleştirir.

Bu vesile her insanın görmediklerini gören; bilmediklerini bilenlerin sözlerine daha bir dikkat kesilmek, madalyonun öte yanındaki görmediği alemleri sezmeye gayret etmek düşer insana.

Onların uyarıp durdukları ,iç içe geçmiş ,görünen ile görünmeyenin bir arada olduğu ,sayıları bilinmeyen alemlere gönül gözü ile bakmaya çalışıp açılan kapıları,oradan üzerine yağan güzellikleri görmek zamanı şimdi.

Bu özel zamanlar ,ruhuna bi atılım yaşatıp bir adım öteye geçme,kuantum dili ile bir kuantum sıçrama yapma fırsatı .

Bu zamanlar baş gözü ile değil de gönül gözü ile görmek ,yağan rahmeti ruhumuzda hissedip hasarlarımızı onarmak,eksiklerimizi gidermek zamanı...

Hadi bismillah...

Bugünün İyilik örneği bir kuaför hanımefendiye ait. Bu hanımefendi tam 37 senelik kuaför. 20 senedir de ayda bir bulunduğu yöredeki köyleri ziyaret edip kız çocuklarının ve huzur evlerindeki yaşlıların saçlarını ücretsiz kesiyor.

Çevresindeki köylerde benzer çalışmaları yapanların haberlerine rastlanıyor arandığında. Bu örnekse uzun süreli ve sessizce devam eden bir çalışma.

Kötülükler ve kötülerin sürekli gündemde olduğu günümüzde bu küçük bireysel İyilikler gönül ısıtıp,İyilik çoğaltır umudundayım.

81 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page