top of page
Yazarın fotoğrafıhüma

Hepsi geçer,hepsi geçer.

Halden hale girer insan inişler ve çıkışlar var hayat yolculuğunda. Umutla,hasretle,sabırla beklenen zaman geldiğinde güllük gülistanlık olmaz herşey. Yeni kapılar açılıp yeni olaylar baş gösterir kapıların ardından.İmtihan olur umulmadık yerlerden. Düşünüp durur,duygular düşünceler birbirinin içinde. Yoğun ve karmaşık. Bir uç verse bir tarafından açılıp gidecek. Çorap söküğü gibi.

İşlerin,duyguların girift hale geldiği zamanlarda öylece durup beklemek,hayatı kibre kapılmadan kuş bakışı izlemek gerek. Sessizce.

Genel olarak olaylar karşısında önce düşünür,hisseder,karar alır ve uygular insanlar. Duygusal tepkiler verenlerin,duyguları düşüncelerinden önde olanların çok dikkatli olmaları gerekiyor olaylara doğru tepkiler verebilmeleri için. Aksi durumda kaygı,kuruntu ve vb duygular yönlendirip gidiyor insanı.

Hayata hep bardağın boş tarafından bakan kimse Allah’a karşı haksız yere suizan etmiş,dolu tarafına odaklanarak İyi düşünen kimse ise, Allah’a karşı hüsnüzan etmiş olur. Çünkü her şey ancak Allah’ın yaratmasıyla olur. Hayr ve şer ondandır.

Kesme nevanı,

içine salsalar da keder.

Kırılsa gönül medd u cezr ile ;

hepsi geçer hepsi geçer.

Sadi.

Hadis-i Şerif

- Bir kimseye Allah (z.c.hz.) bir nimet verirse "Elhamdülillah"ı çoğaltsın. Kimin kaygısı artarsa "Estağfirullah" desin. Rızkı geciken de "Lâ havle velâ kuvvete illâ billah" sözünü çoğaltsın. Bir kimse misafirken izinsiz oruç tutmasın ve bir kimse misafirken gösterilen yere otursun. Zira ev sahibi evlerin âdetini daha iyi bilir. Allah'ın gadab ettiği bir günah, sahibine kin, hased ve ibadette tenbellik ve rızık hususunda da darlık sebebi olur.

Ravi: Hz. Ebû Hüreyre (r.a.)

Sayfa: 409 / No: 9

Ramuz El-Ehadis

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Babam.

Comments


bottom of page