top of page
Yazarın fotoğrafıhüma

Bir küçük gömlek düğmesi.

Bir hikaye düştü gündemime. Japon bir gencin üniversite tahsili için gittiği Amerika’da mezun oluncaya kadar gömleğinin kopan düğmesinin yerine niçin bir düğme bile almadığının hikayesi. Memleketine bomba atıp binlerce vatandaşını katleden bir ülkeye bir düğme parası bile bırakmak istememiş hikayeye göre.

Niçin bir Amerikan üniversitesinde okumayı tercih ettiği ayrı bir konu. Önemli olan dost ve düşmanın iyice belli olduğu şu ortamda onun sergilediği tavır. Örnek olması bakımından.

Maddi gücünü sergilemek,diğerlerinden üstün olmak yada kendisinden yukarda gördüklerine benzemek,adına alınan,göze sokarcasına sergilenen kıyafetler,aksesuarlar,eşyalar,daha beyaz yıkıyor vs diye vazgeçilemeyen deterjanlar,bakım malzemeleri,parfümler vb binlerce ürün...

Vizyona girer girmez koşup izlenilen filmler,piyasaya sunulur sunulmaz kapışılan müzikler, sosyal medyada dejenere hayatları ile gözlere sokulan sözüm ona sanatçılar.

Herbiri kendi idealleri konusunda bilinçli üreticiler tarafından maddi ve manevi anlamda altımızı oyarak bizleri çökertmek üzere pazarlanıp satılıyorlar. Beyinler yıkanıyor,sıradanlaştırılıyor,zevksizleştiriliyor.

Burada çok uzun açıklamaya imkan olmadığı için kelimelere çokça anlam yüklemeye çalışıyorum derdimi doğru ifade etmek adına.

Çok tercih ederek aldığınız ürünlerin üreticilerinin,size sunulanların ana kaynaklarına,hayatlarına ulaşın araştırarak. Çoğunda nasıl rezil bir yaşam tarzına,nasıl bir sefahate onların ürünlerini kullanarak,önünüze sergilediklerini içselleştirerek destek olduğunuza inanmayacaksınız.

Alın teri tertemiz helal paranız hangi rezilin alemlerinde harcanıyor,kime kurşun,kime zulüm,kime acı olarak dönüyor iyice takip etmek ve ona göre davranmak zorundasınız,zorundayız.

Bir düğme misali yapılan en ufak bir harcama dönüp dolaşıp bize veya sevdiklerimize zarar verecek bir silaha güç olur.

Devir savaşların şekil değiştirdiği,ekonomik savaşın tahrip ve yaptırım gücünün çok yüksek olduğu bir devir. Madalyonun öte yüzünü görmek için olabildiğince uyanıklık gerek.

Aldıklarımıza,sevdiklerimize,izlediklerimize dikkat...

41 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Babam.

Kommentarer


bottom of page