top of page
Yazarın fotoğrafıhüma

Nesiller arası uçurum.

Güncelleme tarihi: 29 Kas 2018

Küçük hanım bilmem hangi güzellik yarışmasında birinci seçilmiş. Bir programa çıkmış tv de. İki gözü iki çeşme ağlıyor. Neymiş derdi diye bir baktım. Annesinin başı kapalıymış çok eleştiri almış bu yüzden. Annesi ona ,o annesine saygı duyarmış. Utanmazmış annesinden. Üzülüyor. Anlayamıyor ne olduğunu. Dilinde ezberletilmiş klişe cümleler şaşkın,konuşuyor.

Anne yanında başı güzelce kapalı. Hissedilir bir gurur içinde izliyor kızını ,Sanki bir sanatçı eserini izler gibi. Nasıl bir pay çıkartıyor olabilir kendine acaba.? Kendisine emanet güzeller güzeli kızının dünyasını,ahiretini ateşe yaktığından,can paresini acımasız bir kurtlar sofrasına attığından bihaber gözüküyor.

Çok üzüldüm izlediğim tabloya. İçi boşalmış tesettür ve müslüman kavramının canlı örneği. Kendi yaşayamadığı hayatın tatminini evladı üzerinden bilinçsizce yaşamaya çalışan ebeveynler. Müslüman kimliğin aile yapısındaki çöküşün,nesiller arası uçurumun göstergesi. Neresinden tutmak,nasıl anlatmak lazım.

Günümüz de ,müreffeh hayatın çekici cereyanına kapılmış,eğitimsiz,düşünmeyen beyinleri yıkayıp,istedikleri kıvama getirmek için elbirliği ile faaliyetteler,yazılı ve görsel basın,sosyal medya,televizyon vb kitle iletişim araçları. Sizlerinde dikkatini çekiyordur özellikle internet haber sayfalarında yoğun bir “deist” ve “3.cins” propagandası yapılıyor haber adı altında. Algılarla oynuyor,Zihnin işleyişini çarpıtıyorlar. Dini,ahlaki değerleri değersizleştiriyor,yok sayıyorlar. Normal mantık yürütemez halde insanlar. İlişkilerdeki kördüğüm olmuş sıkıntılar, birbirine saygı duymakla çözülmüş varsayılıyor.

Güzellik,hele hele içi boş, yarıştırılan dış güzellik gelir geçer,kıymeti yoktur. Bir sivilce yeter bozmaya derler. Öyle geçici ,öyle hassastır. İbretle seyredilir böyle hayatlar aklı başında insanlar tarafından.

İnanmak,inandığın şeylere uymayı gerektirir. Bir insanın görüşü,görünüşü ve yaptıkları birbirine uyum içinde değilse onda büyük bir sıkıntı var demektir.

Başörtüsünü inancı gereği,Allah’ın emri olduğu için örten bir insanın, o inancın gerektirdiği davranışlar içinde olması gerekir. Özellikle kendi ailesinde,sorumluluğu altındaki kişilerde bu ölçülere uymayan davranışları desteklemesi söz konusu olamaz.

Eğer destekliyorsa da o zaman inancını ve evladına sevgisini sorgulamak gerekir.

Dünyanın dört bir yanında özellikle de bulunduğumuz bölgede öyle acılar çekiyor,öyle diken üzerinde yüreğini tutarak yaşıyor ki insanlar her an can derdinde. Ateş çemberi içindeyiz. Güçlü devletler denizlere doğru koridorlar açıp hakimiyet alanlarını genişletmek derdinde. Karadeniz’de sular kaynama noktasında. Geçenlerde bir yazar ,Dünyanın hiçbir yerine çıkan karmaşa yerel değildir. Büyük ve uzun vadeli egemenlık kurma hesaplarının bir sonucudur anlamında yazmıştı.

Bu çerçevede bu ve benzeri hadiseler ve kamu oyuna sunuş şekilleri de gençliğimize ve aile yapımıza yönelik uzun vadeli hesapların sonucu olarak değerlendirilmelidir kanaatindeyim.

Vaktiniz hayr olsun.

31 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page