top of page
Yazarın fotoğrafıhüma

Sanki, bir damla gözyaşı...

Yağmurlu ve soğuk sonbaharın son günleri. Kış geldi artık. Mevsimini şaşırmış gül goncaları üzerinde yağmur damlaları. Sanki, bir damla gözyaşı,henüz açılmamış yapraklarından aşağı süzülmüş yavaşça. Fonda sararmış yapraklar ve oluklardan akan yağmur suyunun sesi eşlik ediyor görünen manzaraya.

2108 in son ayı. Su gibi akıp gidecek bir kaç hafta sonra, saydıklarımızdan yeni bir sayı daha olacak elimizde ömrümüz var ise. Her gün,her ay, yeni bir başlangıç için sunulmuş insana. Mevsimler,aylar,günler,saatler. Nefesler, aldığımız her nefes yeni ve benzersiz. Eskiye takılmadan,bir yenisinin derdine düşmeden an da olmak...Anı değerlendirebilen,tazelenir,enerji dolar,mutlu olur,mutluluk yayar.

Düşünen insan,devamlı bir muhasebe içindedir.Bu,zaman içindeki yeni kilometre taşları,seyrüsefer içindeki insana fırsat sunar hayatından eklemek ve çıkartmak istedikleri ile alakalı. Kötüleri,kötü huyları,hataları,kendini aşağı çekenleri birer birer ayıklayıp,istiğfar ile uzaklaştırır,şükür ile niyet ederek iyiliği ,iyi huyları,mutluluk ve huzuru ekleyerek yükselir.

Bu muhasebe esnasında ne yöne bakıldığı önemli. Dünya işlerinde aşağı,ahirete yönelik işlerde yukarı,insan söz konu olduğunda da illa ki kendine doğru olmalı bakış açısı.

Olayları,insanları,hayatı değerlendirirken,servis edilenin ötesini,madalyonun öteki yüzünü, dile gelmeyen,göze görünmeyen boyutları da göz önünde tutmak gerek. Arkalarındaki hikayeleri, kurguları kuşbakışı tarafsız bir göz ile değerlendirmeye çalışmak,doğru sonuçlara ulaşmak için bir çeşit harita görevi görür.

2018 in,son ayının, ilk Pazarı. Benim gönlüme bu duygular düştü. Sararmış uçuşan yapraklar ile biraz mahzun, bildiği , bilmediği kusurlardan dolayı korkulu, herşeye rağmen de rabbimizin rahmetinden ümitli duygular.


“Nerede bir dert varsa deva,oraya gider;neresi alçaksa,su oraya akar. Kederlendinse,kalbinde gam hissettinse,Allah’tan bağışlanma dile.

Ey işin aslını arayan kişi!Şu hakikati iyi bilki,kimde dert varsa,kimin gözü yaşlı,gönlü yaralı ise o,ilahi sırlardan koku alır,dermana erişir.

Ey oğul, senin başına gelen cefâlar, belâlar sana değildir; sende bulunan kötü huylaradır. Sende bulunan kötülük sıfatının gidebilmesi içindir.”


Mevlana Celaleddin-i rûmi.



34 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

댓글


bottom of page