top of page
Yazarın fotoğrafıhüma

Şuyuu da vukuu da beter...

Güncelleme tarihi: 3 Ara 2018

Kaç gündür medya patronu,tv kanalı sahibi,ismi o çevreleri takip edenler tarafından bilinen bir kişinin bilmem kaçıncı eşi ile boşanma sürecini izliyorum ister istemez. (Mecliste bile konu oldu.RTÜK uyarılmış.)

Modern köleliğin efendilerinin kölelerini yönetmek için kullandığı araçlardan biri olan internet haberciliği vasıtası ile gözüme gözüme sokuluyor. Özel Magazin sayfası okumuyorum, programlarını izlemiyorum.

Youtube’r ,instagram fenomeni,star vb diye sıfatlandırılan İnsanları merak etmem,takip etmem,ilgilenmem.İnternetteki meşhur haber sitelerinin son dakika gündem sayfaları okuduğum. Dünyada,memlekette neler oluyor,öğrenmek istediğim onlar.

Beni asıl dehşete düşüren de bu. Hani özgürlük var ya isteyen istediğini istediği yerde arasın bulsun bilgilensin hakkında. Ben istemiyorum,ilgilenmiyorum niçin baktığım her yerde bu insanlar. Bir takım kendini bilmez kadınların,ergen gençleri tuzaklarına düşürme taktikleri niçin ciddi gündem haberlerinin olması gereken sayfalarda göz önüne servis ediliyor.

Bu yoz hayatları göze sokarak ,toplumun gündeminde tutarak hedefledikleri ne olabilir? Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı mı? Para mı arka plandaki.?

Bu bilinçli davranışların maşayı tutan efendilerinin amacı,kendi idealleri doğrultusunda toplumun ahlak algılarını ,aile hayatını,gençleri terörize etme çalışmaları. Gayet bilinçli,profesyonel,art niyetli ve düşmanca. Algı yönetimi.

Düşmanın silahlarına karşı korunmadayız devletimiz tarafından. Bu zihinsel kölelik ticareti yapanların evlerimizin ta içine girip beyinleri zehirleme çabalarına kimse dur diyemiyor. Bu şuyuu da ,vukuu da beter haberlere sansür filan işleyemiyor. Özgürlük var ya hani.

Özgürlük, kendine ve başkalarına zarar vermemek şartı ile, dilediğini yapma hürriyetidir. Başkalarının özgürlüğünün başladığı sınır,bir diğerinin hürriyetinin sonudur.

Sınırsız özgürlüğün söz konusu olduğu,kuralları olmayan bir dünyada yaşamak isteyen orada sadece iyilerin olmayacağını bilmeli,iyi düşünmeli.

Geçtiğimiz zamanlarda köleleri ve hür insanları davranışları ve giyinişleri ayırırdı. Kuralsız pervasız davranışlar kölelere özgü hallerdi. Hür insanlar hayatları belli kurallar çerçevesinde yaşayanlardı. Şimdilerde bütün insanları düşük ahlak göstergesi olan davranışlarla hemhal etme çabasında modern zaman efendileri.

İnanan insanın özgürlüğü bir imtihan salonunda sınava tabi tutulan öğrencinin özgürlüğü kadardır. Davranışları İslami ahlak ve edep çerçevesinde sınırlıdır. Rabbimiz yattıklarını en iyi bilen olarak kuralları koymuş, bu ahlakın yaşayan örneği olarak efendimizi göndermiştir.

Özel hayatı yok eden, inançları, ahlakı -edebi sarsan, ailenin temeline sinsice dinamit koyan, milyonlarca insanı, özellikle de kadınları saatlerce ekrana kilitleyip, toplumsal gıybet ile ağızlarına bal çalan,görsel kirlilik oluşturan bu terörist saldırılara karşı kişileri çok savunmasız ,tedbirsiz ve iyi niyetli görüyorum şöyle bir etrafıma baktığımda.

Bu zihinsel teröre karşı bilgilenmeli,bilinçlenmeli ve tedbir almalı ve özellikle gençliğimizi korumalıyız vesselam...

43 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

1件のコメント


esmaulu
2018年11月30日

👏👏💮🌸

いいね!
bottom of page